Milyen az, amikor megkapsz egy ösztöndíjat és közel fél évre a sajtos-fapapucsos-tulipános-füves népséghez költözöl? Hát pont ilyen :) Szerintem.

2010. március 24., szerda

International birthday dinner for Hanne

Tegnap volt az egyik norvég lány szülinapja és összejöttünk egy kis főzésre. Ők hoztak füstölt lazaccal, sajttal és póréhagymával töltött tekercseket tojásos krumplisalátával, az osztrákok egy desszertet készítettek (dumpling), ami kicsit olyan, mint a mi túrógombócunk, csak túró nélkül. Az egyik csokis volt, a másik almás és pirított morzsába voltak forgatva. Ami pedig engem illet, reggel elugrottam boltba, azzal a szent elhatározással, hogy végre veszek tejfölt. Természetesen (?) megint nem sikerült, pedig már hollandul is tudom. Lényeg a lényeg, letettem a rakott krumpliról, helyette lett paprikás krumpli. Pontosabban úgy 'adtam el' a paprikás fűszersóval ízesített kajámat, de mindenkinek ízlett, úgyhogy nem volt probléma.
Nem akarom elkiabálni, de Leeuwardenbe is megérkezett a tavasz, virágok mindenfelé, az erkélyek tele vannak olvasgató emberekkel, az utcai teraszokon pedig alig lehet szabad széket látni :) Gyönyörű!




Pár szó a pénteki 3szülinapról. Két spanyol lány és egy angol srác szülinapja volt, 60 meghívottal és kb. 40 embernek elég hellyel, de mint tudjuk sok jó ember kis helyen is elfér, pláne ha van kert és egy 2x2 méteres pince, 'chilling-area'-nak keresztelve. (füvezős szoba magyarul:D) A kedves pakisztáni szomszédok (akitől vettem a bicajt) fel lettek készítve 1 estényi hangos zenére és ricsajra, de csak hajnali 2-ig bírták. Utána jöttek az egyenruhás, kopasz rendőrök és verni kezdték az ajtót. Kijelentették, hogy itt a buli vége, és nem bíznak bennünk, hogy lehalkítjuk a zenét, úgyhogy ideje elmenni máshová. Tekintve, hogy egyesek már eléggé 'fáradtak' voltak, nehezen lehetett összekaparni a társaságot, ráadásul Hollandiába 3 után senkit nem engednek a klubokba. Ha már bent vagy akkor addig maradsz, ameddig akarsz, de nincsenek új emberek. Szóval viszonylag lightosra sikeredett, de nem volt rossz.

egy kisebb csoportkép =)



1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon durva tömegnyomor, de egyben meg tök jó lehet. Már az szórakoztató, hogy ennyien egy nem túl nagy helyen. Én így képzelem el. :) Asztalok elég alacsonynak tűnek, de nagyon aranyosak, tetszenek. További jó szórakozást. Puszi

    VálaszTörlés