Milyen az, amikor megkapsz egy ösztöndíjat és közel fél évre a sajtos-fapapucsos-tulipános-füves népséghez költözöl? Hát pont ilyen :) Szerintem.

2010. május 28., péntek

Elfstedetocht&Princess Maxima

Újabb hihetetlen dologban volt részünk, amikor elmentünk az 11 city tourra a hétvégén. Ha télen elég hideg van és vastag a jég a csatornákon, akkor végig koriznak 11 városon (250 km) a vállakozó szelleműek. Mi kocsival mentünk, tele tervekkel, amik ott buktak meg, hogy használhatatlan volt a kölcsönbe kapott sátrunk. A tengerparton akartunk kempingezni szombat este, de mivel ez ugrott, új szállás után kellett nézni. Nappal bejártuk az első 5 városkát (Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren) utána vettünk húst az esti sütögetéshez, majd hozzáláttunk szállást keresni. Mivel az összes kemping tele volt, bementünk a renegteg farm egyikére, ahol elmondtuk, hogy erasmusosok vagyunk, utazgatunk csak estére nincs szállásunk. Erre a nő mondta, hogy ha van hálózsákunk, akkor ott maradhatunk, nekik van egy nagy sátruk, a házban pedig tusolhatunk meg minden. Elképesztő volt. A lányuk is az NHL-re jár, a fiuk pedig ott dolgozik a városban, mert Down-kóros. Este visszamentünk a tengerpartra bbq-zni, majd az alkalmi szállásunkra. Volt egy kisebb "buli" a ház mellett, egy régi lakókocsit átalakítottak kocsmává, előtte pedig tüzet raktak és ott üldögéltünk a fapapucsos srácok között.
Másnap mielőtt eljöttünk volna, bementünk hozzájuk elköszönni, és a fiuk adott nekünk 2 cd-t amin ő játszik gitáron és dobon. Nagyon aranyos volt.
Volt 4 szélmalmuk, a modernebb fajta és azt mondták, hogy csak abból élnek. A nő önkénteskedett, a férje pedig a ház körül dolgozott.

Tegnap pedig megvolt a sulink hivatalos megnyitója, amin tiszteletét tette Maxima hercegnő, a királynő fiának felesége, aki egyébként argentín... Nagyon nagy volt a felhajtás, útlevéllel lehetett bemenni az iskolába, tele volt minden rendőrrel és biztonságiőrrel. De rendesek voltak, egészen közel lehetett menni hozzá.
Tegnap kezdődött a Fríz utcazene fesztivál, ahova este mi is kinézünk majd:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése