Milyen az, amikor megkapsz egy ösztöndíjat és közel fél évre a sajtos-fapapucsos-tulipános-füves népséghez költözöl? Hát pont ilyen :) Szerintem.

2010. február 14., vasárnap

-Are you french? -No, im hungarian. - Szeretlek

Mindez Amszterdam szívében, a 2000 szuvenír bolt egyikében egy lila partiszemüveg vásárlásakor. Természetesen összedőlt volna a világ ha nem vesszük meg, úgyhogy 10 euróról lealkudtuk 3-ra. nem hiába, magyarok vagyunk :D
9-kor indultunk a suli elől egy laza 60 fős busszal. Odafele megálltunk Hollandia legnagyobb tava mellett, aminek a széle teljesen bev olt fagyva és sok jégtábla feltorlódott. Amszterdamban aztán megálltunk a vonat állomás közelében, a Victoria hotel előtt és elmentünk Anne Frank egykori búvó helyére, ami ma múzeum. Természetesen tilos volt fotózni és magunk elé kellett tenni a táskánkat, hogy még csak a falhoz se érjünk hozzá. Lehet, hogy morbid ilyet mondani, de nagy élmény volt.
Ezután hajókáztunk a csatornákon és persze elmentünk a piros lámpás negyedbe is, ami kisebb fajta sokk volt. A hollandok előre figyelmeztettek, hogy ne fotózzunk, mert egyszer már megszívták. A bejáratoknál ott álltak a lányok futtatói, akik nem szeretik, ha fényképezik az ablak mögött vonagló lányokat. Egymást érték a szex-mozik, boltok és sztriptíz bárok. De a legmegrázóbbak a 60 éves, bikiniben 'táncoló', 2 kiló vakolatos nénik voltak. Grrrr...
Egyébként az egész városban átható fű szag terjeng, ami nem is meglepő, mivel minden utcában minimum 5 coffeeshop van, ahol éjjel nappal lehet találni füvezőket.
Amikor hajókázni voltunk, rengeteg lakó-hajót láttunk, vízzel, gázzal, árammal felszerelve. Ahho képest, hogy elképesztően drága egy ilyen 'ház', eléggé le vannak robbanva. Mindenesetre nagyon hangulatosak.

Ma kimentem a konyhába ebédet főzni. Azt hiszem nem kellett volna... De hétfőn már költözök :)
a szemüveg


Egy, a tömérdek coffeeshop közül (a vörös lámpás negyed közelében)

Red light district

egy lakó-hajó

A főtér
Azok a bizonyos jégtáblák



2 megjegyzés:

  1. Szija!

    Pfúúúj, ez a konyha enyhén szólva is undorító!! :\\ Még jó, hogy elköltözöl...

    Egyébként a fejezet-címadó 'kérdés-válasz' hogy történt?? Van hozzá valami jó sztorid?? :PP Mert akkor szívesen olvasnám azt is! Persze csak ha olyan, amit le szeretnél írni...

    Pusssz,
    Sabyna

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Huh ez most letaglózott, mármint a konyha, még jó, hogy elköltözöl. Hát nem tudom, hogy a többiek, hogy... Nem akarok belegondolni.
    Szóval ellátogattatok a piros lámpás negyedbe, hát már (vagy ott még) a nénik is...
    Én szívesen olvasnám a címadó történetet.
    Azt hiszem arra felé nincs unalom. További jó szórakozást.
    Pusz, Lilla

    VálaszTörlés