Milyen az, amikor megkapsz egy ösztöndíjat és közel fél évre a sajtos-fapapucsos-tulipános-füves népséghez költözöl? Hát pont ilyen :) Szerintem.

2010. február 27., szombat

Spring holiday part 1

6 lány, 3 nemzet, 4 nap, 3 város

Kedd
Egy fájdalmas korán kelés után találkoztunk a pályaudvaron és elvonatoztunk Utrecht-be, ahol első körben beültünk a Starbucks-ba, majd ott hagytuk a csomagokat a megörzőben és elindultunk a belvárosba. Az első utunk mindig a turinfóhoz vezetett valamilyen térképért, ez ott sem volt másképp. A dóm tövében aztán meg is találtuk, úgyhogy nyakunkba vettük a kivételesen napos várost és meg se álltunk este 6-ig. Láttunk nagyon nyilvános vizeldét, az egyetemet, Dick Bruna házát, a dómot és akkora édesség boltot, hogy nem hittünk a szemünknek. Este aztán mentünk tovább Rotterdamba, ahol már rosszabb volt az idő, plusz 8 fele értünk oda, már sötét volt és kb. 20 percet kellett sétálnunk az állomástól a szállásig.

Szerda
Hulla fáradtan ébredtünk reggel, de nem volt lazsálás, lementünk reggelizni utána pedig mentünk turinfót keresni :D Mellesleg elég érdekes sokásai vannak még az amerikai lánynak, és a hollandok csak 'adják alá a lovat'. Reggelente ugyanis a vajas kenyerére tortadarát szórt (ami az össze asztalon volt, mint a reggeli elengedhetetlen kelléke...) plusz még cukrot... Egyedül az volt a baj azzal a szállással, hogy reggelire csak édes dolgok voltak. Se sajt se sonka, csak lekvár, mogyorókrém, meg ez a hülye dara. Lényeg a lényeg, reggeli után a kikötőbe mentünk egy hajóútra, amitől nem voltam annyira elájulva, mint amennyire vártam a beharangozás alapján. Szép volt, szép volt de egy idő után már csak darus hajók és nagy konténereket láttunk, viszont kisütött a nap... Láttuk az Erasmus-hidat, aminek a végét éppen felemelték, hogy átférjen alatta egy hajó.
Utána elmentünk egy múzeumba, ami szerdánként ingyenes volt. Már a ruhatár is érdekes volt, ugyanis a plafonról lógtak a kabátok és mindenki maga intézte a sajátját.
Igazság szerint Rotterdam nem nyűgözött le annyira, mert tele volt felhőkarcolókkal. Nyilván volt pár szép épület, de azok az elit-negyedben, messze a belvárostól. Egyébként a város közepén van egy sziget szerű, amit csak a hídon át lehet megközelíteni, elivleg ez a régi része Rotterdamnak, ahol nem is euró van. Na most mi elmentünk ide, de annyira régi volt, hogy embert se láttunk csak poros kirakatokat. Egy dolog viszont nagyon tetszett, ez pedig a 'Kocka-ház' volt. Egy ilyenbe be is mentünk, nagyon jól nézett ki. 200.000. euróért bárki vehet egyet :D
Rotterdamban is van egy 'Walk of fame', nyilván kevésbé ismert, de ott van :D Láttuk például Barry Maniloo, Ray Charles, Katie Melua és Vanessa Williams kézlenyomatát is.
Nem maradt más hátra, mentünk tovább Hágába, de ezt majd legközelebb ;)


Az Erasmus-híd félig felnyitott állapotban Rotterdamban

Elképesztő mennyiségű cukorka


Ezeket a nyulakat tervezte Dick Bruna
Egy csatorna-parti ház Utrechtben

A rotterdami dóm


A nagyon nyilvános 'wc'

2 megjegyzés:

  1. eszméletlen dolog történt velem az egyik angol órán és ez neked köszönhető:)
    épp Hollandiáról beszélgettünk, amikor mondtam a tanárnak, hogy van egy lány aki kint van tanulni és, hogy olvasóm a blogját:)
    nagyba mesélem, hogy miket szoktam olvasni nálad, amikor az egyik fiú megszólal, hogy ismer téged:)
    így rájöttünk, hogy Bence (a srác aki megszólalt) az unokatestvéred:)
    ő mondta:)
    először nagyon meglepődtem, de aztán jót nevettünk az egészen:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Huh, reggelit édes dolgokkal kezdeni, nem valami jó. Ennyit cukorkát sem láttam egy helyen. A nyuszik azok nagyon aranyosak. :) A nagyon nyilvános WC, hát az elég durva. A híd viszont nagyon szép. További szép napokat. Puszi

    VálaszTörlés