Milyen az, amikor megkapsz egy ösztöndíjat és közel fél évre a sajtos-fapapucsos-tulipános-füves népséghez költözöl? Hát pont ilyen :) Szerintem.

2010. február 2., kedd

:)

Leeuwardenben a hétfő egyet jelent a Fire Palace-szel. Tegnap buli előtt elmentünk 'mindenki' szállására, a Kanaalstraat-ra, ahol amolyan pre-party volt rengeteg emberrel. Az egésznek volt egy osztálykirándulás feeling-je mivel 'ismerjük meg a másikat' játékkal indult, amit a litván lányok irányítottak, osztályfőnököt megszégyenítő stílusban.

A legtöbb klub-ban nem pénzzel fizetsz a pultnál, hanem coin-okkal, amiket az előtérben lehet váltani egy gépből. 5 euró 2 coin, amiért 4 sört vagy bort kaphatsz. Plusz mivel éjfél előtt odaértünk, kaptunk egy extra coin-t.

Igazából minden nap rájövök itt valamire. Tegnap például arra, hogy szoknyában nehéz biciklizni, amit persze az előtt is tudhattam volna, hogy felügyetlenkedtem magam az ülésre, de úgy nem lett volna poén.
Egyre több emberrel ismerkedek meg, és ami a hollandokat illeti, őket napról napra jobban imádom. Elképesztően kedvesek, bőbeszédűek és nyitottak. Tegnap kitárgylatuk, hogy nem minden holland füvezik, Laura (az ESN (Exchange Student Netwoek)egyik tagja) például soha nem próbálta még ki és nem is tervezi. Szerinte ez egyszerűen egy sztereotípia, amiben lehet is valami...

Ami a szállásomat illeti... hát most éppen egy kellemes vadászrepülő fülsiketítő hangját hallgatom, egészen nagyszerű így ébredés után :D A kedvencem az, hogy csak hétfőn és szerdán lehet a mosógépbe coin-t venni, mellesleg 2 euróért... Úgyhogy most a mosogatóban áznak a zokniaim, várva, hogy kézzel kimossam őket. Plusz tegnap kimentem a konyhába, amit nem igazán kellett volna. Nem egy makulátlan, fullosan felszerelt konyhát vártam, de mondjuk fűtés nem ártott volna. Na mindegy, lehetséges, hogy albérletes leszek, csütörtökön derül ki.

Mára ennyi, a többi hamarosan érkezik ;)

Kedvenc hollandjaim :D (Igo, Sjoerd, Mustafa, Lysette)

...és a Fire


2 megjegyzés:

  1. Hmmmm.... az a reggeli ébredés nekem pont ideális lett volna! :PP

    Nah pussz csajszi & sok erőt és energiát kívánok ehhez a rengeteg partihoz! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nem tudom, hogy bírod ezt a sok partit. Szóval én is energiát küldenék. :) Ezek a hollandok is tudnak...
    Várom a folytatást. Pusz

    VálaszTörlés